Over MotoGrafie – Mariska Grob

Mariska stond met amper 10 jaar al als toeschouwer langs het circuit van Zandvoort naar auto- en motorraces te kijken met een spiegelreflexcamera om haar nek. Fotograferen in de jaren 80, met een oude Zenit – en later Praktika – en een diarolletje van 36 opnamen zorgde ervoor dat Mariska de basis van de actiefotografie snel onder de knie kreeg. Je had immers maar 36 kansen op succes en alle instellingen moesten manueel worden bepaald. Na een kleine 15 jaar actief te zijn geweest als coureur werd in 2004 de spiegelreflexcamera opnieuw opgepakt – dit keer een digitale. De digitale fotografie stond nog in de kinderschoenen maar ontwikkelde zich snel en Mariska groeide mee. In 2019 was het tijd om meer de breedte in te gaan en er werd een opleiding vakfotografie bij Beeldcentrum in Zundert gevolgd. In december 2020 werd de eindopdracht met succes afgerond.

Inmiddels werden de schrijfvaardigheden, waarvan de basis werd gelegd tijdens een leraaropleiding Nederlands, weer opgepakt. Naast verslaggeving van wegraces werden er steeds meer reportages en artikelen voor diverse media geschreven en diverse cursussen via de NVJ gevolgd.

Passie voor motoren en motorsport, fotografie en tekst is een unieke combinatie. Of het nu een test, een reportage of photoshoot betreft, het eindresultaat wordt gekenmerkt door de passie waarmee het gemaakt is.

Werkzaamheden omvatten onder andere:

 -fotografie van nationale en internationale motorsport

-fotografie en verslaggeving van talentopleiding zoals de Molenaar NSF100 Cup en Yamaha bLU cRU Racing Benelux

-fotografie en testen van A1- en A2-motoren tbv artikelen voor onder andere Scooter&bikexpress Magazine

-(foto)reportages van evenementen, interviews en artikelen over motoren en motorsport(ers) voor onder andere KNMV en KicXstart Magazine

Op zoek naar een fotograaf, verslaggever of redacteur met toewijding en passie voor motoren en motorsport? Neem dan contact op via mariska@motografie.nl